Честита Новата Година
в демократичната ни татковина!
Честито, на моряк, монтажник...
Честит да бъде този празник –
на гражданин и на селяк,
на учен гений и глупак,
на съзидател и лакей,
на луд, нормален и на гей!
Честито! Да е на хаир –
на капанец и мозовир,
на благ тракиец и помак,
на добруджанец, северняк,
на шоп и на каун, на майна,
на Бесарабия, Украйна,
на Аржентина и Бразлилия...
на веселия и унилия!
Честито! На Али, Иван,
и на Лоренцо, на Аслан,
на Джони Уокър – най-честито...
от захарта в кубинското мохито!
Да е успешна Новата Година,
на всички българи у нас
и по чужбина,
на сънародниците ни - мохамедани,
на атеисти, роми, християни!
Честито! И да има мир
с консенсус в политическия панаир,
под родната ни стряха и света –
за да забравим думата война!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени
Обяснение на капанец ще намериш в гугъл, виж за мОзовир, обаче, търси с У - мУзовир, защото иначе може и да не ти го намери. Аз ги наричам тези хорица мОзовири от МОЗЪК-ВИР, а не от разпространеното МУЗА-ВИР. Играчка-закачка, така да се каже!