20.05.2021 г., 19:22 ч.

Четирилистна детелина 

  Поезия
207 0 4

Според една легенда, когато Адам и Ева били изгонени от Райската градина, Ева откъснала четирилистна детелина, за да и напомня за дните прекарани там. Ако в градината ви има четирилистна детелина, в нея има и късче от Райските Селения и божията благословия е с вас.

 

Четирилистна детелина

 

Цял живот я търсим.                   

Детелина с четири листа….

Разгръщаме с трепетни пръсти

неокосената още трева.

 

Във всяко стръкче се взираме,

но листата все са по три? 

Нужното… трудно откриваме.

Късметът се крие от хорски очи.                   

 

Но ето, в своето съвършенство

сред нейни посестрими я откривам.

Всеки лист е скрил чародейство.

Талисман с магическа сила!

 

Първият лист е наречен за Вяра .

Надежда вторият е скътал.

Третият Любов на двама дарява,

четвъртият Щастието сбъдва.

 

Намериш ли такава детелина,

не я откъсвай! Нека да цъфти!                                           

Нека не съхне в страници на книга.

Магията ѝ с всеки сподели!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??