23.04.2009 г., 16:26 ч.

Чичо Гошо на автомивка 

  Поезия » Хумористична
610 0 5

Чичо Гошо взе почивка.

Искаше на автомивка

днес веднага да закара

трошката си стара.

 

Гошо знаеше прекрасно -

тя изглеждаше ужасно.

Става само за боклука,

но на него не му пука.

 

Имаха те дълга дружба,

та за вярната ú служба

чичо Гошо днес излезе,

за да я поглези.

 

И подкара много бавно,

щото беше му забавно,

а за другите шофьори

можеше да се поспори.

 

Всички караха тъй диво.

Гошо гледаше учтиво

всеки, който подминава

и със клаксон поздравява.

 

Автомивка. Нямаше опашка.

Гошо взе кафе във чашка

и пак в колата се качи -

на миенето да се наслади.

 

Служителят презрително погледна,

натисна някакъв бутон и седна.

Машината запръска изведнъж -

все едно проливен дъжд.

 

Гледаше отвътре Гошо

и започна да му става лошо.

Колата с пяна бе покрита -

чичо Гошо взе да рита!

 

Вътре като притъмня

чичо Гошо посиня.

Големи четки се въртяха -

вътрешностите му полудяха.

 

Гошо блъска по вратата

с ръката си космата.

Взе да рита с коленете,

и да вика: "Помощ, спрете!"

 

След известно време се отвори.

Гошо почна да говори:

"Абе как не ви е срам!

Оставихте ме вътре сам!"

 

Тръгна Гошо побеснял

без дори да е видял,

че му викат: "На ти! На ти!" -

и го целят със домати.

 

 

 

© Y. Panda Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??