20.04.2019 г., 10:11 ч.

Чипровският килим 

  Поезия » Гражданска
452 1 0

 

Чипровският килим

 

Ти виждал ли си Райската градина?

Докосвал ли си цветната дъга

след дъжд когато вече е преминал?

Обичаш ли поляните с цветя

 

когато пролетта ги съживява

и ги дарява със вълшебен дъх,

а после във душата ти остава

мирис на трева и горски мъх?

 

Всичко туй в килима е вградено

с много труд и много вещина!

За това му е и отредено

място да ни слави по света!

 

19.04.2019 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??