25.11.2023 г., 7:48 ч.

Числото две 

  Поезия » Свободен стих
178 0 0

Числото две

 

Числата всички интересни са.

Числата четни хармония съдържат.

Тях обича Лесничея.

Числата пък нечетни динамика съдържат.

Те на духа принадлежат.

 

Числото едно е небе, планински връх, тояга, стълб и бог - начало и баща.

Числото две - майката природа.

И числото две сина е също.

Числото две е вечната динамика.

Перпетум мобиле - двигател вечен -

Махало неуморно - принцип, закон, светлина.

 

Светлина е защото числото две е винаги начало на самото себе си.

Щом се появи от него позиция трета, числото две едно - първо става, а три (позицията трета) става две.

Синът става баща, а неговия син ил дъщеря е две.

Затова числото две основа е на всичко, защото едновременно е то - две, едно и три.

То е следователно също - 4, 5 и 6, при събиране.

 

А после вече числата всички други се пораждат.

Двете страни са основни навсякъде.

Приятно-неприятно, аскетизъм-угаждане, добро-лошо.

Душата и духа. Духът е на душата разума.

А душата - на духа е битие.

Духът чрез душата живее - на душата живота осмисля.

 

Душата е котка - за храна, за инфо-, и за ласки тя копнее.

Огради, ниски висоти, нищо са за нея.

А духът орел е - хищна птица - той висоти обича и задачи сложни.

Геройството духа обича - ветрове и урагани, снегове и дъждове, реките бурни - .

Пролетта и лятото - сезони на душата са във степен по-голяма.

Есента и зимата пък - на духа.

 

Велес е бог на числото две.

Той животните обича. Животните душа са на природата.

И като бог достоен - от маневрите и трудностите на духа Велес се не бои.

Лесничеят и Велес са вечна двойка избрана, работна.

Слава на Велес и Лесничея.

 

Слава на душата с нейната приятност.

И на духа - с неговата смела дързост.

Пътеки тесни, върли, дерета, върхове планински и скали - там е обиталището на духа.

На планинските орли.

А котки, кучета, змии - те са на душата все служители, и говорители.

Слава на числото Две !!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??