Самотна е бялата стая,
с две сини очи на тавана.
Тук влизам да се покая
след всяка бездушна нирвана.
Душата ми се пречиства.
Все търся вярна пътека.
Дърво без корен разлиства
корона свежа и мека.
Съдбовна е бялата стая,
с две строги очи там – отгоре –
чистилище светло на Рая,
където със Господ говоря...
© Симеон Ангелов Всички права запазени