28.04.2019 г., 9:50 ч.

Читател 

  Поезия » За деца
825 6 12

Мама стихче ми прочете,

оцветих дърво и цвете!

Тате често със въздишки,

си разменя с някой книжки...

 

Дядо приказки разказва,

по картинките показва.

Баба разказ съчинява-

„Ученик от теб ще става!“

 

Пъстри книжчици обичам,

почнах вече и да сричам!

Скоро истинско букварче,

ще си имам за другарче.

 

Буки, веди и глаголи -

май че общи са неволи!...

Ах!... Кога ли аз ще взема

да създам една поема,

 

за връбчето дето цвърка

и от клон на клон си хвърка.

Подскоклив е днес приятел,

утре - верен мой читател!

© Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обичам книжки да чета »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??