8.08.2018 г., 13:55 ч.

Човечецът 

  Поезия » Гражданска
420 0 0

Едва ли в кръчмите ще го намериш,
нито по морския бряг на почивка. 
Но щом го срещнеш, ще се разтрепериш
от неговата топла и блага усмивка.

 

Това е човечец отруден и беден,
от сутрин до вечер трупа умора.
На опашка за щастие реди се последен,
дава предимство на другите хора.

 

И види ли някой усмихнат, щастлив,
прави поклон на радост човешка.
Разбира, че смисъла на това да си жив
е да прощаваш на всекиго грешка.

 

Едва ли в кръчмите ще пиете двама,
нито ще плувате в Черно море.
Но знаеш, че в него няма измама
и рядко се среща под наше небе.

 

Явор Перфанов
07.08.2018
Г.Оряховица

:)

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??