12.03.2018 г., 11:59 ч.

Човечност 

  Поезия » Друга
2504 10 13

Къде изгубена си ти, човечност свята?
Защо избяга тъй от хорските сърца..

върни се, моля те... върни се на земята..

светът горчив е, потънал в алчността.

Днес хората души сякаш не носят,

и в сърцата им стаен е само гняв..

от злоба и ненавист се погубват,

а добротата бавно гасне в тях..

И толкова ли трудно е, кажи ми

щом можеш да помогнеш на човек в беда,

без да чакаш някаква отплата,

просто тъй, да подадеш ръка..?

Щом можеш нечия усмивка ти да върнеш,

и зарад тебе две очи да заблестят,

сбъдни мечта, бъди очакваното чудо,

върни доброто в нечий тъжен свят.

Не трудно, а прекрасно е тогава,

когато радост за сърцата подариш..

О, човечност, върни се на земята..

и колко правиш я красива, виж..!

 

© Периян Байрамова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Къде живее доброто" »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??