Нищо ново
под слънцето -
отдавна се знае:
“човек за човека е вълк”
и с вълча захапка сe бори
за място под слънцето,
за кротките агънца
и бездушни овце –
нали да живее
му трябват
кръв и месце!
Борбата е твърде
безмилостна,
а всъщност -
безсмислена -
под слънцето
има място за всички -
това също
се знае от век.
Еееех,
ако беше
човешка душата
и дивото в нас
не крещеше,
просто всеки би бил
за човека – човек,
а вълците щяха да бъдат
само в гората.
© Даша Всички права запазени