3.06.2018 г., 16:19 ч.

Човекът от лед 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми
882 0 2

*от гледната точка на момиче*

 

Търсех ангел над мене да бди

Но случих на твоите сини очи

Не ясно небе, ни спокойно море

По-студени от лед в ръце на дете

Очите са път на човек към душата

Но в твоите виждам едно- тъмнината

Уви, мистериозна била красотата

Как можеш да си празнина в пълнотата

Съдба ли е то или грешка природна

У нас няма ни една прилика сходна

Допълват се те, пригодяват се някак

Едното - водата, а другото  - пясък

Що е то любовта ни без капчица тласък

Що е то този път без един завой рязък

Топлотата е нещо блажено, нали

Но щом двама сме с нея, един ще гори

Идеал намира се само в баланса

Без него са само нетрайни познанства

Лицето ти е на вид от стомана

Но и тя се топи, щом в ръце го аз хвана

Целувам те с думи, без болка ненужна

И без друго - на кого е тя чужда

Ела, стопли се охотно у мене

Отърви се ти от всичкото бреме

Много неща, освен думи, сплотяват

Ледовитият поглед също може да сгрява

С топлите чувства и лед се топи

Със всяка ласка и твойто сърце ще тупти

Пожарът на няколко пламъка става

А в същото време, ледът се поддава

И ето че две комбинации страшни

И няколко мисли, потайно опасни

От купчина тухли създават подслон

И къщата те ще превръщат в свой дом.

© Стефан Виденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това е идеята на стиха, Маргарита. Едно момиче, което се е влюбило в човек, когото не познава и го е поставило на пиедестал, но усеща, че страда от чувствата си.
  • Не знам... Стихът, като стих е много хубав! Но... няма ли да се измориш сам да крепиш такава връзка? Или лирическият! Няма значение кой. Няма ли да ти дотегне от даване без получаване? Липсата на баланс винаги е проблем! А тук няма и намек за баланс. Има само голяма любов от едната страна... Моля, не се обиждай! Не искам да те нараня!
Предложения
: ??:??