22.08.2017 г., 19:23 ч.

Човекът в сянка 

  Поезия » Философска, Свободен стих, Друга
326 1 4

Как да ви обичам - пуритани?
Как да ви приема в този вакум... от шаблони.

Как да ви харесвам като сте умрели в душите си?
Как да ви целуна - скрити егоисти?

Човека в сянка съм за вас!
Тапицер съм на душите ви студени!

Аз съм този, който дебне грешниците!
И разпъва ги на кръст!

Съдбата дебне от килера!
Пише си в тефтерче!
Греховете ви брои на пръсти!

Не ме обичайте!
Даже ме мразете!

Човека в сянка вижда всичко!

Човека в сянка е - безличен!

 

Но ръката му отдава 
всеки му дължимото.

© Христо Манчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??