1.06.2008 г., 10:27 ч.

Човешката маска 

  Поезия
704 0 10

 

 

 

 

маска на глупак

във вселенското ни кабаре

с вълчи лик са  топлите бедра

То търси Истината в свойте гладове

а Аз-ът срамежливо извърнал е глава  

 

 

маска на поет

в кибритена кутийка

залепен езикът за витрина

шоколадът - импровизиран е хартийно

а Светът, Човече, люта зима

 

 

 

маска на Дете

във вълча кожа омотано

ръце прегръщат го да диша

постилат на калта му слама

тухлите пекат от киша

 

 

 

на маската маска

а някога си бил Лице и Път

в Небитието вече си ги пръснал

с бръснач остъргал си до кост

с кръвоспиращата пудра си поръсил

..............................................................

сраснал си до всяка молекула

мутирал си до нощтна случка

не можеш да се чуеш

притиснат под собствената психо-угар

 

 

 

© Графит Диамант Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??