Кой реши
да ни озаглави, че ще сме хора?
Кой реши
да заблуди света,
че ще живурка в служба на нищожния човек?
Кой реши,
че думата "човек" ще значи много?
Кой реши,
че "много" е това, което трябва на човек?...
...............................................................................
Учудва ме
колко ограничен може да бъде "човек"
в своята образованост!...
Учудва ме
колко егоист може да бъде "човек"
в своето щастие!...
Учудва ме
колко жесток може да бъде "човек"
в своите безкомпромисни желания!...
Учудва ме колко дребнав е светът!...
...............................................................................
Болка...
Лишения...
Агресия...
Мизерия...
Злоба!...
Колко много злоба!
.................................................................................
Вече нищо не ме учудва...
Нищо!...
Това е светът!...
Нашият човешки свят...
Нашето пре-скъпо "много"...
.................................................................................
© Лилия Всички права запазени