Кой ти слуша писъци кога надгробно пеят?...
Дай му на народа кървища да гледа как се леят!...
Дай му кошници с домати да насъсква хората,
не, зверовете!...
Нека си направим наши си кориди,
в градовете...
Да се избият, нека,
нека стане интересно!...
И подхвърляш им стотинки,
че да стане по-гротескно...
Дай му на народа кървища да гледа!...
Кой го е грижа, че някой предсмъртно скимти?...
(Нечовешката агония е тук нещо редовно...)
Дай им кръв, та да се види, че наистина боли!...
Дай му на народа кървища да гледа!...
Борба за оцеляване навсякъде е вече модна!
Пъхни им на отчаяните нож във джоба...
И чакай... Шоуто безплатно е, и скоро почва...
Дай му на народа кървища да гледа!...
Това сега им плакне умовете -
дай им бис!...
Пусни им шоуто и после бързо бягай,
без назад да гледаш!...
Че не дай си боже следващият да си ти!...
.............................................................................
© Лилия Всички права запазени