11.08.2013 г., 16:57 ч.

Чучулига и славей 

  Поезия » За деца
756 0 0

                   ЧУЧУЛИГА  И   СЛАВЕЙ

 

 

На едно дърво в горичка

кацнала е малка птичка,

чучулига се нарича

и да пее тя обича.

С песни оглася гората

скрита нейде из листата.

 

Тази красива чучулига

е със славеят в интрига.

Кой певец е най–добър,

питат местния катър.

– Иа–иа, нека ви е яд,

най–добър в този занаят

съм аз, певец известен,

прочут във хора местен.

В трио с петела и козата

пеем денем под лозата.

 

Двете птички се спогледаха

и за другиго се огледаха

мнение професионално

да получат ще е идеално.

Но кого да попитат в гората?

Трябва им птичка - експерт позната.

 

Наблизо видяха кукумявка

и поискаха от нея справка,

кой може спорът техен да реши,

та една от тях да победи.

Да стане номер едно певица,

най–добрата музикална птица.

 

– Куку–мяу, мъдро постъпете

и за дует се замислете.

Вие сред всички пойни птици

сте най–прекрасните певици.

Песента ви омайва гората,

на всеки е любима и позната!

© Иванка Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??