ЧУЧУЛИГА И СЛАВЕЙ
На едно дърво в горичка
кацнала е малка птичка,
чучулига се нарича
и да пее тя обича.
С песни оглася гората
скрита нейде из листата.
Тази красива чучулига
е със славеят в интрига.
Кой певец е най–добър,
питат местния катър.
– Иа–иа, нека ви е яд,
най–добър в този занаят
съм аз, певец известен,
прочут във хора местен.
В трио с петела и козата
пеем денем под лозата.
Двете птички се спогледаха
и за другиго се огледаха
мнение професионално
да получат ще е идеално.
Но кого да попитат в гората?
Трябва им птичка - експерт позната.
Наблизо видяха кукумявка
и поискаха от нея справка,
кой може спорът техен да реши,
та една от тях да победи.
Да стане номер едно певица,
най–добрата музикална птица.
– Куку–мяу, мъдро постъпете
и за дует се замислете.
Вие сред всички пойни птици
сте най–прекрасните певици.
Песента ви омайва гората,
на всеки е любима и позната!
© Иванка Неделчева All rights reserved.