14.04.2019 г., 18:28 ч.

Чудовище 

  Поезия » Любовна
348 1 3

Ледената кралица всеки ден там стои -
в двореца от замръзналите си сълзи.
Не можеш вече със нищо ти я сломи,
чудовището в нея навсякъде пълзи.

На мира то и ден, и нощ не я оставя,
ни когато е сама, ни със други хора,
кара често кралицата да оглупява
и да чувства, че е грешник в затвора.

Чудовището е като нелечима болест
и тя мрази го, защото много го обича,
но оставя й само безкрайна горест,
защото то винаги при другите ще тича.

© Есенен блян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??