30.10.2018 г., 13:36 ч.  

Чуй петела! 

  Поезия » Любовна
573 1 0


Петелът чуеш ли в зори,
всичко друго е мъгла и вятър.
Спрат ли своя бяг стрелките,
угасва рампата - сбогом театър...

 

От пусто в празно и мираж,

химера някаква е Ел Дорадо.
Един безмислен воаяж,
лански сняг и буфонада.

 

Един от многото слепци  -

такъв съм бил и аз - заблуден.
Помъдрях че мога и с трохи,
но дълго още да ме будиш.

 

Далеч от всяка суета,

крачим двама към предела.
Теши ме, стопля мисълта,
до теб да чуя във зори петела.

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??