25.09.2006 г., 22:19 ч.

Чужд Свят 

  Поезия
1005 0 4
Може пък някой ден да видя как изглежда
Онзи свят, който търся от както осъзнах
Че не съм където трябва роден и израсъл
Че там където живея, да си човек е грях

Че всичко родно всъщност ми е чуждо
Че дори и що говоря е чужд за мен език
Странник съм, да, странник, но без родина
Без братя, съседи, без собствен език

Сънувам друг свят, сънувам го денем
може би просто мечта, а може би спомен
От дом който не зная, но ми е роден
Свят близък до мен, до мойто сърце

Сънувам го нощем и понякога не зная
Дали не е той реален, а това - лъжа
Защото не може аз тук да живея
На тази толкова чужда за мене земя

Аз зная, дори и да минат много лета
ще достигна един ден то тази земя
Там ще живея като истински човек
И ще умра като истински поет

© Максим Крижановски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • На мен много ми допада това което си написал!Затова ти поставям 6
  • И все пак...да поживеем като човеци тук...
    Поздрав!
  • Хареса ми!
  • Аз пък знам, досещам се какво сънуваш, за какво мечтаеш и копнееш!
    Защото и аз не се чувствам не на място тук в този свят!
    Разбирам те!Добре си изразил мислите си, докоснаха ме!Хареса ми!Поздравления и повече усмивки!
Предложения
: ??:??