12.12.2007 г., 23:20 ч.

Чужда зима 

  Поезия » Пейзажна
1020 0 17

Тази зима

            не е моята,

а е друга и различна.

Тя е чужда

           и на нищо не прилича.

Няма неутъпкан сняг,

светлини,

           накацали по клоните,

стъпките ни

           вече не скриптят,

облаците

           вятърът не гони.

Черни пръски

           кал и мръсотия

загрозяват белотата.

Не мирише

          въздухът на сняг.

Киша, кал,

           мъгла и вятър.

Тази зима

           не е същата,

като в детските години.

Вечер в къщи се завръщам

пред изкуствена камина.

Няма

     пукот на дърва,

нито бабините пити.

И защо ли

           от това

заскрежиха се очите? 

 

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??