5.05.2019 г., 20:46 ч.  

Чуждѝца 

  Поезия
258 0 2

 

Не се наплаках! Не се намъчих!

По тая чужда, чужда Чуждѝца*!

Сърцé си дадох! Мир си отлъчих!

И пак е чужда, чужда Чуждѝца!

 

Не се намъчих! Не се наплаках!

По тая черна, черна Робѝя!

Душа си дадох! Чаках, чаках...

Черна, черна прокопсия! 

 

__________________________________

* Чуждѝца - Преносно, ограден с чужди, враждебни хора.

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??