19.07.2018 г., 22:54 ч.

Чумави 

  Поезия » Гражданска
494 1 0

Чумави

 

Ей, народе, сън ли спиш,

ей, народе, жален гнийш,

ей, народе, в срам мълчиш,

всейде сиротен търпиш.

 

Я кажи чий син си ти,

жупел пръскай, не мълчи,

я срежи синджира си,

жезъл български вдигни.

 

Днес отнеха ти труда,

стръвно пъдеха ти челядта,

нейсе стихна обуздан

и синовният ти ятаган.

 

Ей, народе, сън ли спиш,

ей, народе, жален гнийш.

Чуй, народе, сън не спиш,

в змей темиден щом пламтиш.

 

Твойта майчица, земя

е светиня, кръвнина,

твойта рожбица узря

за съдбина, правдина.

 

Ей, народе, сън ли спиш,

ей, народе, жален гнийш....

 

 

© Ивелина Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??