1.01.2022 г., 12:24 ч.

Чувствал ли си някога? 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
522 1 2

Чувствал ли си се така, сякаш си изгубил всичко?
А чувствал ли си самота без причина?
Имаш си всичко. Дом, храна, жена. Но нещо ти липсва. Вътре.
Не знаеш какво и защо. Но го чувстваш.

 

Знаеш, че не е редно. Чувстваш вина.
Разкъсва те всеки път, щом се сетиш.
Осъзнаваш, че можеш да изгубиш и това което имаш.
Осъзнаваш го, боли те, виниш се.

 

Опитваш се да живееш така.
Получава се понякога.
Понякога не.
Липсва ти нещо, но какво ли?
Не можеш да опишеш с думи.


Едно време имаше всичко.
Приятели, любови, социализация.
Тогава ти не осъзнаваше
Колко всъщност имаш...


Сега си загърбен от работа.
Грижи, проблеми.
Не си се наживял, не си се наиграл
А така ти се иска да се върнеш там...


Сънуваш редовно как си в класната стая
И си щастлив, както някога.
Сънуваш старите любови, грееш
И се събуждаш и ти дотягва...

 

Какво ми липсва ли? Живота.
Пъстротата, цветността му.
Липсва ми съдържанието, смисъла
На човешкото съществуване...

© Вели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • inara Кви съм ги писал бе божкее 😂😂 тц тц
  • Лично мен истински ме усмихна това, че за теб е хубав и мил спомен да се върнеш в класната стая...
    Постой, ослушай се - животът е точно там където ти си го оставил. Непокътнат почти от беди. Само чака да пуснеш хвърчилото.
Предложения
: ??:??