13.07.2008 г., 14:49 ч.

Циганска душа 

  Поезия » Хумористична
1576 0 3
                                       Циганска душа

                                                                             (на Цеци, Бренди и другите...)

              Нова риза, нови панталоЗе,
днес си взел пари!
              Ще дъни чалга до зори
и баровец във кръчмата си ти.

               Децата - боси, гладни
- утре ще му мислиш за това.
               За дърва жената плаче,
- остави ме ти сега.

                Няма ток и няма топло
- не говори ми за това!
                Водата спряха преди месец
- от извора ще носиш на ръка.

              
                Сега богат си
- всичко има, всичко дай!
                Богат си ти сега,
а на сутринта - "нанай"!
 

© Борислав Пелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??