3.01.2008 г., 10:26 ч.

Цигански романс 

  Поезия » Гражданска
986 0 3

Във черната жарава се зарових,
за да достигна черната тъга,
светът е черен, даже безпризорен,
светът е свекър, на нощта баща.

Димът, примесен с мента и мастика,
димът опияни мига на нищетата,
за залък хляб дребнавостта попитай,
но остави ни вечно радостта!!!

Почитайки нощите на поета,
попити страстно с цигански желания,
драсни самотен ти два-три куплета,
прекланяйки се пред безгрижното страдание.

И музиката, дето мислите ни сбира,
и конят черен, рожба на скръбта,
катунът, алкохолът, ТЯ, всемира,
зове ни вечна, свята, черна свобода!!!

Но идва сутрин, таборът бледнее,
увит в ефирна, странна мараня,
едно невръстно поколение немее
и като всеки ден пoдиря неизвестността.

© Христофор Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??