14.06.2020 г., 0:31 ч.

Цигански романс 

  Поезия » Любовна
490 0 2

Ах, тези пъстри две очи,

погледнат ли ме, полудявам.

Кажи ми ти, не ме мъчи,

как обичта ти да спечеля?

Кажи ми само: "Искам аз

да ми изпееш песен жива. "

И  моето сърце със глас

ще пей с китарата звънлива.

 

Кажи ми само: "Искам аз,

да изиграеш огнен танц. "

И вдъхновено, с буйна страст,

ще затанцувам до екстаз.

Кажи ми само: " Искам аз -

тореадор бъди ти смел. "

И на коридата завчас

със бик в борба ще съм се вплел.

 

Кажи ми само: "Искам аз -

ти в тъмна нощ ме открадни. "

И с кон най-бърз във нощен час

ще литнем към щастливи дни.

Ала защо ми казваш ти:

" Прости на друг принадлежа. "

И рухват моите мечти,

били са чувствата в лъжа.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??