6.06.2008 г., 23:08 ч.

Цигуларю 

  Поезия
614 0 2

Цигуларю, посвири ми,
нека потъна във тъжната песен,
животът с музика покажи ми,
обрисувай цветовете на нежната есен.

 

Нека всяка нота бъде листо,
падащо на влажната земя,
всеки звук - голо дърво,
всяка мелодия в сърцето да стая!

 

Цигуларю, посвири ми,
научи ме да разбирам гората,
мечтателю, разкажи ми
за живота, за съдбата!

 

Песента ти да ме понесе
отвъд реалност и мечти,
спокойствие да донесе,
да стопли замръзнали сълзи!

 

Цигуларю, изсвири ми
щастие и усмивки във шепа,
за миг поне подари ми
радост, макар и нелепа!

© Зори Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??