20.10.2007 г., 13:16 ч.

Цикъл приказки - Нощ в гората 

  Поезия
928 0 12
II

Тиха нощ е вече вън,
спи гората сладък сън.
Спят елени и сърни,
спят и горските ели,
а пък нощният ветрец
шепне в клоните едва
приказки  и чудеса
и приспива с тях сега
всички живи същества.
В приказките се разказва
за красиви градове, за царкини,
за царе, за князе и принцове.
Само зайчето горко
скита в тъмното само.
Приказки не слуша то,
а към селото върви,
скръб в очите му струи,
гладно скита по света,
няма никъде храна.
Тъмна нощ е вече вън,
спи гората кротък сън.

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??