11.07.2007 г., 14:16 ч.

Цикъл за Дон Кихот (част 1) 

  Поезия
1639 0 7

По времето на ренесанса,
на Дон Кихот и Санчо Панса,
във празници и делници
въртели са се мелници
и правили от вятъра брашно!
Прехласнат в своята заблуда
за девица като нея,
Дон Кихот преследвал вятъра
и търсел свойта Дулцинея!
Въртял се във доспехите,
преследвали го хората,
търсел бряг на спасение,
но вървял по пътя на умората.

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??