27.12.2007 г., 12:38 ч.

Цикъл за моята колежка-Тефтеринка Белолистова  

  Поезия » Гражданска
783 0 7
Извинение

Колежке, толкова много свикнах с теб
и се чудя как успях два листа да откъсна?
Но го направих за моя приятел. Да му напиша рецепта.
Не се сърдиш, нали? Няма! Обещавам! Няма да Те пръсна!

Виждаш ли, колежке, колко много твои сестри
се търкалят по улиците и боклуджийските кофи.
На тях са писали оценки, вицове и молби.
А аз само два листа откъснах. Ще ти подаря две строфи.

Не се обиждай, моя скъпа колежке,
че понякога драскам по чистата ти душа.
Животът е като в шаха: Има и цар, и пешки,
не зависи от теб твоята съдба.

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??