1.06.2023 г., 21:28 ч.

Цинично откровен. 

  Поезия » Любовна
195 1 2

Вероятно ще ми подхвърлиш
няколко думи,
заседнали между стонове с тъжни хрипове,
а аз ще ти отвърна, че е вече
загубено
онова, дето пък измълчавах в

стихове...
И в бездната, удавила всички илюзии
ще изплува нагон по 
химически
(макар душите ни, тежко
контузени) 
да не спират от спомен, любовта ни физическа. 
Нека сме честни! Какво, че ще

кажат - 
Как поет безлюбовно обича? 
Откровено и ясно - На мен ми е
важно, 
да прониквам в неморалното ти, цинично... 

 

Стихопат. 
©Данаил Антонов
01.06.2023

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Директно - по мъжки! Страхотен стих, поздравления!
  • начинът по който си го построил предава много точно "измълчаното"; когато си откровен с белия лист си личи
Предложения
: ??:??