17.11.2004 г., 12:21 ч.

Cui bono 

  Поезия
904 0 0

                   CUI BONO*  

 

Струва ли си да се правим на различни

от това, което представляваме,

щом усетим, че не всичко ни е точно

и не ни приемат както искаме?

 

Ставаме ли по-достойни, по-обични

след като нелепо заблуждаваме

(себе си - неволно, другите - нарочно)

и искреността във нас потискаме?

 

Толкоз ли е трудно да сме по-етични,

суетата си да овладяваме,

за да ни е всичко постоянно точно

и да ни харесват - както искаме?!

 

*Cui bono? (лат ) - Кой има полза?

© Атанас Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??