1.04.2010 г., 22:59 ч.

CV на Любовта 

  Поезия » Философска
1335 1 17

Тя идва в колесница от звезди,

искри хвърчат под конските копита.

А сбруята в ръцете ù гори,

косите ù по облаци замитат...

 

Тя пуска 300 волта по кръвта.

Очите ù - слепец ще разпознае

и с ключ от лудост, лапнала в уста,

най-върлите светци ще поругае.

 

Тя пада от небето като дъжд,

разплискал си душата по стрехите.

От капка тръгнал, също като мъж -

от жест - настоманил се в слабините.

 

Затуй, за да държи добра цена,

е пленница на своята превратност

и в онзи миг, във който е дошла,

изсвирва на конете: "Дий! Обратно!"

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??