16.04.2023 г., 19:32 ч.

Цвета на надеждата 

  Поезия » Бели стихове, Свободен стих, Друга
705 1 2

 

ЦВЕТА НА НАДЕЖДАТА

 

 

Безразличие...

замени топлотата

в погледите ни ,

 

Мигачи аварийни-

присвяткаха с звук на клаксон -

монотонен!

 

Тихо е сякаш навред ,

вперила поглед в теб

изключих целия свят...

готов да ме погълне!

 

Този свят... нищо не променя...

Сивотата,

хората , които се гневят...

Утре ще ни благословят и

от радост сърцата си ще взривят!

 

Какъв и е на надеждата цветът?

Бяла, розова или лилава?!

Стига на лъжите ти се позовава!

А тя надеждата теб , хич не те познава!

Само депресията от време на време в теб

се припознава!

 

 

Kr(ASI) POETRY 

16/04 2023г.

 

 

 

 

 

© Karolinne Kolewa Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

В нещастието няма друго лекарство, освен надеждата »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??