Разцъфна цвете в гърдите
Листенцата докоснаха мечтите
Полетяха към очите
Потръпнаха от нежност цветовете
Сякаш се събраха световете
Каквото горе туй и долу
Стои сърцето голо
Къпе се в светлини
Разлиства се цъфти
Същински слънчоглед
Оглежда се навред
От красота трепти
С нежност кадифена...
Как блести
Ако можеш истината погледни
в гърдите цвете се роди
© Любомир Деничин Всички права запазени
..........................................................
Оригинални и красиви метафори!
Истинско поетично бисерче си сътворил!
Прекрасен стих, посветен на най-ценния подарък,
с който съдбата ни дарява...!
ПОЗДРАВИ! (6++)
БЪДИ!