Цвете за Апостола
Предишната година се изниза
във бъркотии, гафове, ежби́ –
държавата в една ли влезе криза
разтърсила човешките съдби́...
Денят: отдавна вече протоколен
в служебни речи и цветя дойде́ –
народа станал фигурант неволен
едва успя глава да наведе́...
Пристъпват големците шкембелии,
пред тях вървят войници със венци,
а леден февруарски вятър вие
над цялата кохорта наглеци́...
Венците тежки (част от протокола)
са скъпи разточително, но те
платени са с народната неволя
с бюджетни средства... Не сефте!...
... Отминаха ли тез от върховете
старица в черно плахо приближи́ –
до скъпите венци положи цве́те,
прекръсти се: „Апостоле, прости!“...
19.02.2021.
© Коста Качев Всички права запазени