Feb 21, 2021, 10:09 PM

Цвете за Апостола 

  Poetry » Civilian
208 2 1

 

Цвете за Апостола

 

Предишната година се изниза

във бъркотии, гафове, ежби́ –

държавата в една ли влезе криза

разтърсила човешките съдби́...

                          

Денят: отдавна вече протоколен

в служебни речи и цветя дойде́ –

народа станал фигурант неволен

едва успя глава да наведе́...

 

Пристъпват големците шкембелии,

пред тях вървят войници със венци,

а леден февруарски вятър вие

над цялата кохорта наглеци́...

 

Венците тежки (част от протокола)

са скъпи  разточително, но те

платени са с народната неволя

с бюджетни средства... Не сефте!...

 

... Отминаха ли тез от върховете

старица в черно плахо приближи́ –

до скъпите венци положи цве́те,

прекръсти се: „Апостоле, прости!“...

 

19.02.2021.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Смело и правдиво! Не за Тез - гавази на тази ре - публика "Апостоле прости!
Random works
: ??:??