27.12.2012 г., 9:02 ч.

Цветна палитра 

  Поезия » Пейзажна
519 0 0

Бяло - празно, сиво и тъжно.

Проблясък и мигновено жълто.

Зелено и свежо, кафяво, но сухо.

Далечно, тъжно и пусто.

 

Черно, дълбоко, болезнено мъдро.

Пъстро, но ефемерно.

Променливо и някак контрастно.

Преобладаващо синьо - безмълвно.

 

Изведнъж някак от нищото -

червено и страстно,

обливащо, безконтролно.

Вик в тишината, оранжево.

 

Топло, но тъй пронизващо.

Самотно, тъй самотно,

но с исполинска осанка.

Лилаво и гордо изправено.

 

Група от черни опияняващи сенки

раздвижват пространството сиво.

Уж силни, а тъй безпомощни диви.

Борят се, лутат се, губят се

 

в тази богата безцветно-цветна палитра.

Чувствата се преплитат с цветове.

В бяло и черно, чудна игра.

Пресъздава тайнствени светове.

 

 

© Ванеса Сави Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??