Бяло - празно, сиво и тъжно.
Проблясък и мигновено жълто.
Зелено и свежо, кафяво, но сухо.
Далечно, тъжно и пусто.
Черно, дълбоко, болезнено мъдро.
Пъстро, но ефемерно.
Променливо и някак контрастно.
Преобладаващо синьо - безмълвно.
Изведнъж някак от нищото -
червено и страстно,
обливащо, безконтролно.
Вик в тишината, оранжево.
Топло, но тъй пронизващо.
Самотно, тъй самотно,
но с исполинска осанка.
Лилаво и гордо изправено.
Група от черни опияняващи сенки
раздвижват пространството сиво.
Уж силни, а тъй безпомощни диви.
Борят се, лутат се, губят се
в тази богата безцветно-цветна палитра.
Чувствата се преплитат с цветове.
В бяло и черно, чудна игра.
Пресъздава тайнствени светове.
© Ванеса Сави All rights reserved.