27.09.2019 г., 19:20 ч.

Цветна стая 

  Поезия » Друга
382 2 11

               В цветната ми стая, не...

                    не може да се спи.

              Мънички надежди в нея

                   пеят песни до зори.

 

          А на изгрев весели се хващат

                     всички на хорце

               с любовта, която блика

                  от танцуващо сърце.

 

                  Ето...доброта и вяра

                 си подават днес ръце.

               Ръченица тропат ведри

                   с усмивки на лице.

 

               И цветенца нежни има -

                    шарен детски хор.

              Дъгата топлеща камина

              осветява целия ми двор.

 

           Гълъбица с гълъб долетели

             най-красивия са тук дует.

                С радост им поднася

                    малката калинка

               сто целувки във букет.

 

         А до тях оркестър от щурчета

               свири песен за любов.

       Вокалистка е светулка хубавица -

         светлината на щастлив живот.

 

                  Цветната ми стая

                 е с отворена врата.

                  И прозорци няма,

                    пълна свобода...

 

              Пеперуди в нея кацат

                и пчеличките дори,

           а със полета си украсяват

              многоцветните стени.

 

                 В тази пълна стая

                 е голяма веселба!

           Празненството всеки чака,

                аз подавам ви ръка.

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да танцуваме😊! Благодаря!
  • Цветенце си вплела във всеки стих! Много лежерно и красиво звучи всяка твоя фраза! Да танцуваме валс!
  • Много благодаря за пожеланието и за топлото присъствие!!! Нека за всички е така
  • Нека е цветно и в душата и там, наистина да има пиршество на красивите емоции, споделени с любими хора и приятели! Поздравче!
  • Цветно ти благодаря с 😊!
  • Цветно стихче.
    Поздравявам те.
  • Благодаря, че се отбихте и оставихте още добро настроение и свежест😊🤗🦋
  • Пъстрота и жизнерадост! Дами канят... 😉
  • Благодаря за гостуването 😊 Направихте цветовете още по-усмихнати и ярки!
  • Сред красота и смях:
    с цветни мигове живях!
    Поздравления за въображението и добротата!
  • Тази стая е цветна и по причина, че твоето име е Цвете. Много мило стихотворение, което може да се интерпретира и като ръка подадена на света. Носи светлина и надежда! Поздравление, Цвете!
Предложения
: ??:??