22.04.2011 г., 18:13 ч.

Цветни сънища 

  Поезия » Друга
773 0 3

 

 

Закачливо подсвирва към мен

ален залез, отплуващ навътре.

Пори вълните щастливият ден

с обещание пак да се върне.

 

Синя нощ носи  в меки завивки

фин копнеж за лятна Любов

и по твоите нежни извивки

бързат капчици към изгрева нов.

 

Нажежени до бяло тела

в изящна дъга се топят.

Сплав от материя, дух и душа,

през Портала на времето влиза в друг свят...

 

Оранжево утро наднича налюбено,

по слънчеви зайчета праща ни знак,

че времето в Обич не ни е изгубено,

а Щастие чака на нашия праг.

 

Денят се събужда, обагрен в златисто,

посреща пречистени, ведри души.

Животът започва отново на чисто,

от платното Надежда струи...

 

Кирил ПАЛАЧОРОВ, Бургас

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да, Надеждата струи от твоето платно...
    Поздравления за хубавите стихове!
  • Толкова е цветно и чисто...Разкошен стих!Светли празници,Кире.Поздравче!
  • "Оранжево утро наднича налюбено"- много ми хареса този пасаж! Поздравления, Кире!

Предложения
: ??:??