22.12.2023 г., 21:20 ч.

Цветопродавачката 

  Поезия
151 1 2

 

 

Една жена продава цветовете си

на зимен булевард,

една жена допряла коленете си,

загърната със шал.

 

Купуваха ги влюбени момичета

и бързаха в нощта –

от зимата изтръгнати кокичета.

Бе лятото лъжа.

 

                       декември 1989 г.

                       гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??