14.02.2024 г., 9:58 ч.

Цветовете 

  Поезия » Любовна
111 0 0

       

          Цветовете

 

В цветовете се ражда душата,

разпознала красива мечта!

Във очите прелива тъгата,

не открила в света любовта.

 

С цветовете ликува душата,

тя докосва красиви цветя.

Все така лъкатуши реката,

все така зеленее трева.

 

Бавно облакът слиза към мене,

плаче с бисерни светли сълзи.

Тича някъде бързото време,

хоризонтът далечен трепти.

 

С цветовете светът е чудесен,

но защо ли пак липсваш ми ти?

Не, не искам в сърцето си есен,

ти ела, в моя свят остани!

            Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??