7.01.2007 г., 13:18 ч.

Цветовете на живота 

  Поезия
782 0 7
Цветовете на живота...
Цветовете на кръвта...
Жълта есен.
Алчно лято.
Тъжна нота.
Листопадна е нощта...
В мастилената песен,
подплашеното ято,
като капки злато
сред жилави треви...
Напукано-кафява,
край пътища пръстта
кърви... чертае приказки,
погребани в лъжи.
Тъмнината им тежи,
във бръчките
на слепи изгреви...
Но зелено има...
Има! Та нали
в цветовете има
птича песен,
цвят на вятър
и на буря в час нелесен.
Има цвят във всяка нота.
И в цветовете има полет.
Бяла зима.
Жива пролет.
Цветовете на живота....
Цветовете на кръвта...
В мастилената песен
листопадна е нощта...

© Димитър Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??