11.08.2013 г., 16:37 ч.

Цветята да цъфтят 

  Поезия » Пейзажна
707 0 2

Цветята да цъфтят

Остави цветята да цъфтят
в градините ни есенни
и росни капчици да си текат
по листчетата тъжно-весели.

И тъжно-весело да пей
в далечината, сивата,
един щурец като Орфей,
под погледа на самодивата.

Остави небето да черней
и бурите да тичат,
и факлите на Прометей
да светят там, където
се обичат!
 

© Кристиан Ковачев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??