17.11.2016 г., 0:46 ч.

Цветът на живота...( Равносметка ) 

  Поезия » Философска, Свободен стих, Друга
691 1 4

Цветът на живота...

* - рожденден ми потропа на вратите, нова година, нов живот и нов урок, нова мечта...и една равносметка...

 

Цветът на живота е този с
многоцветни, отнесени вихри,
който ни обгръща
с тази магия,
която възприема красота
на този свят...


Живот пълен с живот
цветове, изпълнени с живот
с магия,
с хиляди нюанси...

 

Танц на цветовете
оранжево, жълто,
зелено, синьо, черно

индиго, виолетово и червено
всички налични цветове
за нашите очи и не само...

които създават това величие
тази вечна дъга, вечно обещание...

 

Цветовете, които дават живот
тези, които осезавайки ги

ни предават чувството за нещо

красиво, отвън и отвътре,

малко или голямо,

но истински важното в живота...

 

Цветовете, които ни предават
някаква сила, някаква вяра,

надежда, любов, 

нещо стойностно,

но и безценно...
Някаква магия, страст,

мечта, илюзия,

някаква истина
някаква тъга и някаква радост
и са ярки цветове, дори в мъглата...


И няма съмнение, че всеки цвят
който съществува в живота...
Това е отпечатъка от ръката на Бог.
Отпечатъци, които говорят,
че съществува нещо такова

и че то е толкова реално, така както

всеки цвят, който изпълва живота...

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви сърдечно приятели! Прегръщам ви!
  • Поздравления, без да се замислям поставям в Любими!
  • Много ме замисли!Дълбоко,философско и вярно!Хубав празник и усмивки цветни от сърце!!!
  • Красива равносметка и красив рожденден пожелавам! Много здраве, любов, щастие до безкрайност!
Предложения
: ??:??