11.07.2013 г., 22:50 ч.

* * * 

  Поезия
442 0 3

Аз съм малко ленива,

позадрямва надеждата в мен -

като коте на слънце,

като цвете на сянка,

като речна планинска вода,

заключена в стъклото

на старо, забравено вече шише...

Аз съм малко ленива.

И си мисля, че мислите спят

под дантелено було на равния ден.

Аз съм малко ленива,

но буди ме злото

и скачам в недоспалото утро

и мислите мои, войници на пост,

вече не пазят, а тръгват,

където решат, където поискат

и времето будно, и времето бурно

отваря вечната своя врата.

Аз съм малко ленива, но буди ме времето...

 


© Мая Тинчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??