5.01.2020 г., 20:56 ч.

Просто човек 

  Поезия » Друга
541 1 6

Не приличам на другите хора,

аз съм свирка от крива върба.

Разпилян, като вятър на двора

и събран, като стара мома.

 

За добрите съм лош и коварен,

а за лошите много добър.

За красивите - грозен и твáрен,

а за грозните - Бог Аполон.

 

За богатите - беден мишок,

а за бедните - цар, като Крез.

За мнозина направо съм шок,

а животът със мен си е тест.

 

Не приличам на другите хора,

аз съм криво, чепато дърво.

Но простете ми! Много ви моля!

И мислете за мен със добро.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??