Дъждовно сърцето ми бие,
изпразнен до дъно бокал.
Душата ми тайните крие
на есенна, мъдра печал.
Дъждовен е всеки мой ден,
под облаци тъжни вървя.
Дъждовно е вътре във мен,
дъждовните капки броя.
Дъждовен съм - тъжна вода,
на струйки дъждовни тека.
И пазя заветна мечта,
да спра някой ден да валя.
© Хари Спасов Всички права запазени